Še do brezplačne dostave
Prva stran - Vse izdaje - Osnovna šola - 4. razred
Prelistaj me
Podrobnejši opis
  • Pregledno zasnovane učne enote
  • Aktualna izhodiščna besedila
  • Izvirne in ustvarjalne naloge, številni predlogi za tvorbne naloge in naloge za medpredmetno povezovanje
  • Naloge za ponavljanje in preverjanje v rubriki Preverim svoje znanje
  • Zahtevnejše naloge v rubriki Zmorem tudi več
  • Avdio- in videoposnetki
  • Formativno spremljanje znanja
  • Vsebine in učni cilji so usklajeni s prenovljenim Učnim načrtom (2018).

Samostojni delovni zvezek za slovenščino je v dveh delih. Snov je razdeljena na 8 poglavij, vsako poglavje pa na več enot in podenot. V učnih enotah so zanimiva izhodiščna besedila, namenjena branju, gledanju ali poslušanju, številne naloge za preverjanje razumevanja besedil ter naloge za usvajanje nove snovi. Vsaka učna enota se zaključi z razlago, v kateri so izpostavljeni ključni pojmi. Na koncu vsakega poglavja so v rubriki Preverim svoje znanje zbrane naloge, namenjene ponavljanju in preverjanju oz. spremljanju napredka. Sledijo sklopi dodatnih in težjih nalog v rubriki Zmorem tudi več (naloge za diferenciacijo znanja). Na koncu 2. dela je zaključno preverjanje, ki je narejeno po vzoru NPZ.

Gradivo je zasnovano s posebno mislijo na učenčevo dejavnost pri pouku. Omogoča razvijanje zmožnosti, potrebnih za uspešno učenje – od strategij oblikovanja zapiskov v zvezku do strategij branja, povzemanja, določanja ključnih besed in iskanja bistvenih podatkov ter tvorjenja besedil. Učenci in učenke jezikovne pojave slovenskega jezika opazujejo, primerjajo s tujim jezikom, ki se ga učijo, jih preizkušajo v praksi, premišljujejo o njih in med reševanjem nalog spoznavajo temeljna pravila slovenskega knjižnega jezika. Napredujejo v branju, poslušanju, pisanju, govorjenju in pogovarjanju. Gradivo omogoča samostojno in sodelovalno učenje, razvija digitalno pismenost, spodbuja rabo elektronskega jezikovnega portala www.francek.si, vrednotenje sporazumevalne zmožnosti in načrtovanje njenega izboljšanja. Vključene so didaktične igre, ki spodbujajo gibanje.

Izbira tem in razporeditev snovi (zaporedje učnih enot ter število ur, namenjenih obravnavi posamezne enote) omogočata medpredmetne povezave zlasti z družbo, naravoslovjem in tehniko, matematiko in likovno umetnostjo.


AVTORICI: Dragica Kapko in Simona Jan 
LETO IZDAJE: 2022

Planet Radovednih pet 4

samostojni delovni zvezek za slovenščino – jezik v 4. razredu
EAN: 9789612921774
InStock
19,30 €
19,30 €
(0% popusta)
Na zalogi ( > 50 )
Specifikacije
Ciljna skupina: Otroci
Predmet: Slovenščina
Tip gradiva: Delovni zvezki
Tip izdaje: Tiskano
Založba: Založba Rokus Klett
Razred: 4. razred
© Knjigarna.com. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani Knjigarna.com poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Knjigarna.com
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.