GEOGRAFIJA SLOVENIJE

Več ogledov

GEOGRAFIJA SLOVENIJE

učbenik za geografijo v 9. razredu

Geografija Slovenije je po obsegu skrajšan in tako temeljito predelan učbenik Živim v Sloveniji, da ga lahko označimo kot nov učbenik. Vključuje tudi nekatere druge učne cilje, spremembe so tudi pri členitvi Slovenije na pokrajine. Prvi del učbenika obravnava splošne značilnosti naše države, drugi del pa pregled slovenskih pokrajin, pri čemer so izpostavljene njihove izbrane (dominantne) vsebine. Največ sprememb je v poglavjih, ki se nanašajo ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612416270

14,30 EUR

Podrobnosti

Geografija Slovenije je po obsegu skrajšan in tako temeljito predelan učbenik Živim v Sloveniji, da ga lahko označimo kot nov učbenik. Vključuje tudi nekatere druge učne cilje, spremembe so tudi pri členitvi Slovenije na pokrajine.

Prvi del učbenika obravnava splošne značilnosti naše države, drugi del pa pregled slovenskih pokrajin, pri čemer so izpostavljene njihove izbrane (dominantne) vsebine. Največ sprememb je v poglavjih, ki se nanašajo na družbenogeografsko podobo Slovenije.

Nekatera poglavja so napisana povsem na novo, druga so temeljito posodobljena, opremljena z novimi grafikoni in fotografijami, nova pa je tudi več kot polovica fotografij. Vsako poglavje zaključuje kratek povzetek, na konec učbenika pa smo dodali še abecedni kazali pojmov in geografskih imen, seznam uporabnih spletnih naslovov ter seznam literature s področja geografije Slovenije. Učbenik poleg osnovnega besedila prinaša nadvse priljubljeni rubriki »Ali veš?« in »Kdo želi vedeti več?«. Likovna in grafična podoba je takšna kot pri učbenikih za 7. in 8. razred.

 

  • avtor: Jurij Senegačnik
  • format: 200 × 288
  • strani: 144
  • vezava: mehka
  • založba: Modrijan izobraževanje

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih