Novo

GOSPODINJSTVO ZA VSAK DAN 6

Več ogledov

GOSPODINJSTVO ZA VSAK DAN 6

učbenik za gospodinjstvo v 6. razredu osnovne šole

Ob prebiranju učbenika učenci spoznavajo razliko med proizvodnjo, potrošnjo in storitvami, s poudarkom na razvoju odgovornega odnosa do potrošništva. V obširnem poglavju o okolju spoznavajo razloge za onesnaženost okolja in načine, kako lahko posamezniki prispevamo k čistejšemu in bolj zdravemu okolju. V poglavju o hrani in prehranjevanju spoznajo značilnosti zdravega prehranjevanja, skupine živil, označevanje živil ter različne postopke mehanske in ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612920159

16,70 EUR

Podrobnosti

Ob prebiranju učbenika učenci spoznavajo razliko med proizvodnjo, potrošnjo in storitvami, s poudarkom na razvoju odgovornega odnosa do potrošništva. V obširnem poglavju o okolju spoznavajo razloge za onesnaženost okolja in načine, kako lahko posamezniki prispevamo k čistejšemu in bolj zdravemu okolju. V poglavju o hrani in prehranjevanju spoznajo značilnosti zdravega prehranjevanja, skupine živil, označevanje živil ter različne postopke mehanske in toplotne obdelave živil.

Učbenik spodbuja kritično razmišljanje o globalnih problemih današnjega časa ter zdravem načinu prehranjevanja z različnimi vprašanji, dejavnostmi in zaključno stranjo, ki prinaša povzetke izbranih člankov. Junaki iz serije Radovednih pet z duhovitimi izjavami na začetku podpoglavja spodbujajo motivacijo, strnjeni povzetki pa pomagajo učencem pri učenju.

 

AVTORICI: Saša Femc Knaflič in Asja Štucin
UREDNICA: mag. Jelka Miranda Razpotnik
UDK: 64(075.2)
DATUM IZIDA: 8. avgust 2020

TEHNIČNI PODATKI: 
dim: 210 x 297 x 6 mm;
teža: 285 g ; 
obseg: 100 straniAKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih