JEZIČNI MOŽJE

Več ogledov

JEZIČNI MOŽJE

Zgodba o slovenskem jeziku

Kako se je razvila slovenščina in zakaj je danes takšna, kakršna je? Zakaj Slovencem jezik toliko pomeni? Zgodba o slovenskem jeziku je prvo delo te vrste na Slovenskem. Na duhovit in preprost način vas skozi ilustrirano zgodbo popelje v zgodovino slovenskega jezika. Preberite, kako so govorili in pisali slovenščino v preteklosti ter kakšno vlogo so imeli pri tem jezični možje. Izvirnost in preprost opis zgodovine slovenskega jezika bosta pritegnila tako ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612716905

15,90 EUR

Podrobnosti

Kako se je razvila slovenščina in zakaj je danes takšna, kakršna je? Zakaj Slovencem jezik toliko pomeni? Zgodba o slovenskem jeziku je prvo delo te vrste na Slovenskem. Na duhovit in preprost način vas skozi ilustrirano zgodbo popelje v zgodovino slovenskega jezika. Preberite, kako so govorili in pisali slovenščino v preteklosti ter kakšno vlogo so imeli pri tem jezični možje. Izvirnost in preprost opis zgodovine slovenskega jezika bosta pritegnila tako mlade kot tudi odrasle bralce.

Knjiga je septembra 2016 zmagala na knjižnem sejmu v Minsku in prejela priznanje za najboljšo otroško knjigo v slovanskem jeziku s področja zgodovine in kulture slovanskih narodov. Novembra 2016 pa je prejela tudi znak kakovosti otroških in mladinskih knjig Zlata hruška, ki ga podeljuje Mestna knjižnica Ljubljana.

Prof. ddr. Igor Grdina: O knjigi Jezični možje
Prof. dr. Marko Stabej: O Jezičnih možeh, generalih in miru


AVTOR: Kozma Ahačič
UDK: 811.163.6(091)
DATUM IZIDA: 26. februar 2015

TEHNIČNI PODATKI:
dim: 147 x 209 x 04 mm;
teža: 120 g;
obseg: 48 strani

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih