MATURA

Več ogledov

MATURA

priprava na jezikovni del splošne mature iz slovenščine

Zbirka nalog je namenjena pripravi na jezikovni del pisnega izpita na splošni maturi iz slovenščine (razčlemba neumetnostnega besedila). Zbirka je razdeljena na dva dela. Prvi del je namenjen pregledu temeljnih pojmov po jezikovnih ravninah (Sporazumevanje in jezikovne zvrsti, Glasoslovje s pravorečjem, Pravopis, Besedoslovje in besedotvorje, Oblikoslovje, Skladnja, Besediloslovje, Besedilne vrste) in utrjevanju z nalogami. Preglednice omogočajo hitro ponovitev ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612719616

15,50 EUR

Podrobnosti

Zbirka nalog je namenjena pripravi na jezikovni del pisnega izpita na splošni maturi iz slovenščine (razčlemba neumetnostnega besedila).

Zbirka je razdeljena na dva dela. Prvi del je namenjen pregledu temeljnih pojmov po jezikovnih ravninah (Sporazumevanje in jezikovne zvrsti, Glasoslovje s pravorečjem, Pravopis, Besedoslovje in besedotvorje, Oblikoslovje, Skladnja, Besediloslovje, Besedilne vrste) in utrjevanju z nalogami. Preglednice omogočajo hitro ponovitev jezikovnosistemskega znanja, naloge pa utrjevanje temeljnih pravopisnih, pravorečnih in slovničnih pravil.

Drugi del obsega šest razčlemb neumetnostnih besedil in je namenjen celostnemu preverjanju sporazumevalne in jezikovne zmožnosti, utrjevanju jezikovnosistemskega znanja ter tvorbi neumetnostnih besedil. Naloge so sestavljene po vzoru nalog na splošni maturi in omogočajo temeljito pripravo na pisni del izpita.


AVTORJI: Tanja Slemenjak, mag. Saša Pergar
UDK: 811.163.6(075.3)(076), 37.091.27:811.163.6:373.5
DATUM IZIDA: 4. junij 2019
TEHNIČNI PODATKI: 210 x 297 x 8; 349g; 124 strani; broširana vezava

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih