MINIMUS SECUNDUS

Več ogledov

MINIMUS SECUNDUS

učbenik za latinščino v 7., 8. in 9. razredu

Minimus secundus je nadaljevanje učbenika za latinščino Minimus. Namenjen je učencem, ki se bodo osnov latinskega jezika učili ob učbeniku Minimus.
Tudi v drugem zvezku spremljamo Miškovo družino. Družina se mora preseliti v Akvilejo, Julij se odpravi v vojsko, člane družine pretresajo novice od blizu in daleč, proslavljajo rojstvo dvojčkov in žalujejo zaradi prijateljeve smrti. Sužnjo Pandoro osvobodi družinski prijatelj Barat in se nato z njo poroči. Mišek ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612416621

17,90 EUR

Podrobnosti

Minimus secundus je nadaljevanje učbenika za latinščino Minimus. Namenjen je učencem, ki se bodo osnov latinskega jezika učili ob učbeniku Minimus.
Tudi v drugem zvezku spremljamo Miškovo družino. Družina se mora preseliti v Akvilejo, Julij se odpravi v vojsko, člane družine pretresajo novice od blizu in daleč, proslavljajo rojstvo dvojčkov in žalujejo zaradi prijateljeve smrti. Sužnjo Pandoro osvobodi družinski prijatelj Barat in se nato z njo poroči. Mišek spremembam najprej ni naklonjen, vendar se omehča, brž ko spozna ljubko Miško. Takrat se mu zazdi prijaznejša tudi muca Bajsa.
Knjižico sestavlja dvanajst poglavij, vsako je naslovljeno po enem izmed mesecev. Na začetku vsakega poglavja je strip s prizori iz življenja rimske družine v naših krajih, sledita slovarček, s pomočjo katerega lahko učenci strip prevedejo sami, in slovničnih pojmov. Lekcijo zaključita obravnava zanimivih tem, ki smo jih srečali v stripu, in zgodba iz antične mitologije, ki se navezuje na prej obravnavane teme.

  • avtorica: Barbara Bell
  • prevod in priredba: Uroš Martinčič
  • ilustracije: Helen Forte
  • format: 195 × 260
  • strani: 96
  • vezava: mehka
  • založba: Modrijan izobraževanje

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih