MOJA PRVA GEOGRAFIJA

Več ogledov

MOJA PRVA GEOGRAFIJA

učbenik za geografijo v 6. razredu

Učbenik Moja prva geografija bi lahko označili kot nekakšno »malo občo geografijo«, namenjeno uvajanju učencev v kasnejšo regionalno geografijo Evrope, drugih celin in Slovenije v 7., 8. in 9. razredu. Prenove tega učbenika po veljavnem učnem načrtu iz leta 2011 smo se lotili šele po končani prenovi ostalih geografskih učbenikov, in sicer zato, ker se vsebine iz obče geografije ne spreminjajo tako hitro kot vsebine iz regionalne geografije. ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612416997

12,50 EUR

Podrobnosti

Učbenik Moja prva geografija bi lahko označili kot nekakšno »malo občo geografijo«, namenjeno uvajanju učencev v kasnejšo regionalno geografijo Evrope, drugih celin in Slovenije v 7., 8. in 9. razredu. Prenove tega učbenika po veljavnem učnem načrtu iz leta 2011 smo se lotili šele po končani prenovi ostalih geografskih učbenikov, in sicer zato, ker se vsebine iz obče geografije ne spreminjajo tako hitro kot vsebine iz regionalne geografije. Poleg tega je posodobljeni učni načrt pri geografiji v 6. razredu predvidel zelo malo sprememb.

Pri prenovi smo upoštevali mnenja vrste učiteljev – svetovalcev in v učbeniku pustili večino tistih učnih vsebin o vesolju, ki jih posodobljeni učni načrt ne predvideva več, vanj pa smo vključili vse tisto, kar je v učnem načrtu na novo. Gre predvsem za učne cilje in vsebine določanja oddaljenosti od ekvatorja in začetnega poldnevnika, pri čemer smo v neobvezni rubriki učencem predstavili tudi delovanje sprejemnikov GPS. Pomemben del prenove so številne nove fotografije z vsega sveta in tudi iz vesolja, s katerimi smo v precejšnji meri nadomestili staro slikovno gradivo. 

Učbenik poleg osnovnega besedila prinaša dve priljubljeni rubriki »Ali veš?« in »Kdo želi vedeti več?«. Njegovo oblikovanje je takšno kot pri učbenikih za 7. in 8. in 9. razred. Vsako poglavje zaključuje kratek povzetek, na koncu učbenika pa najdemo abecedni kazali pojmov in geografskih imen ter seznam uporabnih spletnih naslovov za geografijo v 6. razredu.

 

  • avtor: Jurij Senegačnik
  • format: 200 × 288
  • strani: 72
  • vezava: mehka
  • založba: Modrijan izobraževanje

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih