MOTIVACIJA V RAZREDU

Več ogledov

MOTIVACIJA V RAZREDU

Orodja in strategije za učinkovitejše poučevanje

Motivacija je eden od ključnih dejavnikov za uspeh učnega procesa. Samo motivirani učenci sodelujejo, sprašujejo, razmišljajo, vrednotijo, ustvarjajo … Veliko učiteljev se pogosto sprašuje, kako motivirati svoje učence, kako navezati stik z njimi in kako vzbuditi njihovo zanimanje za učenje. Priročnik Motivacija v razredu ponuja učinkovite metode in številna praktična orodja za motiviranje učencev. Namenjen je tako osnovnošolskim kot ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612719944

12,65 EUR

Podrobnosti

Motivacija je eden od ključnih dejavnikov za uspeh učnega procesa. Samo motivirani učenci sodelujejo, sprašujejo, razmišljajo, vrednotijo, ustvarjajo … Veliko učiteljev se pogosto sprašuje, kako motivirati svoje učence, kako navezati stik z njimi in kako vzbuditi njihovo zanimanje za učenje.

Priročnik Motivacija v razredu ponuja učinkovite metode in številna praktična orodja za motiviranje učencev. Namenjen je tako osnovnošolskim kot srednješolskim učiteljem. V njem je predstavljenih pet temeljnih strategij, ki jih lahko uporabite kot vodilo, ko želite svoje učence motivirati in jih opolnomočiti za delo v razredu.

Najučinkovitejše so

•  poudarjanje truda,

•  vzbujanje upanja,

•  spoštovanje moči,

•  vzpostavljanje dobrih odnosov z učenci,

•  izražanje veselja do dela z učenci.

Strategije so v priročniku ponazorjene s konkretnimi primeri iz razreda, ponujajo  pa tudi zamisli za razvijanje lastnih.

Na koncu nekaterih poglavij boste našli vprašanja za razmislek, ki vam bodo pomagala udejanjiti motivacijske strategije pri spodbujanju učenčevega o pozitivnega odnosa do znanja, pouka in šole.

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih