NA PRAGU BESEDILA 2 - IZDAJA S PLUSOM

Več ogledov

NA PRAGU BESEDILA 2 - IZDAJA S PLUSOM

učbenik za slovenski jezik v 2. letniku gimnazij in srednjih strokovnih šol

Na pragu besedila – izdaja s plusom je vsebinsko, didaktično in oblikovno posodobljena in nadgrajena izdaja serije Na pragu besedila, najbolj priljubljene učne serije za slovenščino v slovenskih gimnazijah in srednjih strokovnih šolah. Vsebina učbenika Na pragu besedila 2 je razvrščena v šest poglavij: Beseda, Slovarji, Obravnava besedilnih vrst, Zgodovina slovenskega (knjižnega) jezika, Pravopis in Pravorečje. Vsako poglavje obsega več učnih enot. ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612719340

19,50 EUR

Podrobnosti

Na pragu besedila – izdaja s plusom je vsebinsko, didaktično in oblikovno posodobljena in nadgrajena izdaja serije Na pragu besedila, najbolj priljubljene učne serije za slovenščino v slovenskih gimnazijah in srednjih strokovnih šolah.

Vsebina učbenika Na pragu besedila 2 je razvrščena v šest poglavij: Beseda, Slovarji, Obravnava besedilnih vrst, Zgodovina slovenskega (knjižnega) jezika, Pravopis in Pravorečje.

Vsako poglavje obsega več učnih enot. Vsaka učna enota je sestavljena iz petih didaktičnih korakov: dijakinje in dijaki se najprej doma pripravijo na uvodni motivacijski pogovor; nato pri pouku sodelujejo v pogovoru, ki ga vodi oz. usmerja profesorica/profesor; potem doma ali pri pouku berejo razpravljalno besedilo, si med branjem kaj izpišejo iz njega, po branju pa strukturirano povzamejo njegovo vsebino; na koncu pri pouku primerjajo svoj povzetek s profesoričinim/profesorjevim.

AVTORICE: Martina Križaj, Marija Bešter Turk, Marija Končina, Mojca Bavdek, Mojca Poznanovič
UDK: 811.163.6(075.3)
DATUM IZIDA: 17. julij 2019

TEHNIČNI PODATKI: 
dim: 209 x 297 x 9 mm;
teža: 352 ; 
obseg: 128 str.

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih