Novo

NA PRAGU BESEDILA 3 - IZDAJA S PLUSOM

Več ogledov

NA PRAGU BESEDILA 3 - IZDAJA S PLUSOM

učbenik za slovenski jezik v 3. letniku gimnazij in srednjih strokovnih šol

Na pragu besedila – izdaja s plusom je vsebinsko, didaktično in oblikovno posodobljena in nadgrajena izdaja serije Na pragu besedila, najbolj priljubljene učne serije za slovenščino v slovenskih gimnazijah in srednjih strokovnih šolah. Vsebina učbenika Na pragu besedila 3 je razvrščena v pet poglavij: Zgodovina slovenskega (knjižnega) jezika, Skladnja, Obravnava besedilnih vrst, Pravorečje in Pravopis.

Vsako poglavje obsega več učnih ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612920296

19,50 EUR

Podrobnosti

Na pragu besedila – izdaja s plusom je vsebinsko, didaktično in oblikovno posodobljena in nadgrajena izdaja serije Na pragu besedila, najbolj priljubljene učne serije za slovenščino v slovenskih gimnazijah in srednjih strokovnih šolah.

Vsebina učbenika Na pragu besedila 3 je razvrščena v pet poglavij: Zgodovina slovenskega (knjižnega) jezika, Skladnja, Obravnava besedilnih vrst, Pravorečje in Pravopis.

Vsako poglavje obsega več učnih enot. Vsaka učna enota je sestavljena iz petih didaktičnih korakov: dijakinje in dijaki se najprej doma pripravijo na uvodni motivacijski pogovor; nato pri pouku sodelujejo v pogovoru, ki ga vodi oz. usmerja profesorica/profesor; potem doma ali pri pouku berejo razpravljalno besedilo, si med branjem kaj izpišejo iz njega, po branju pa strukturirano povzamejo njegovo vsebino; na koncu pri pouku primerjajo svoj povzetek s profesoričinim/ profesorjevim.

Pri nastajanju gradiva so s svojimi predlogi sodelovali recenzent in recenzentke pa tudi profesorice in profesorji iz vse Slovenije.

Na pragu besedila – izdaja s plusom je na voljo v dveh oblikah: kot serija učbenikov in kot serija samostojnih delovnih zvezkov, oboje obstaja v tiskani
in digitalni obliki.

AVTORICE: Martina Križaj, Marja Bešter Turk, Marija Končina, Mojca Bavdek, Mojca Poznanovič
UREDNICA: Andreja Ponikvar Jakša
UDK: 811.163.6(075.3)(076)
DATUM IZIDA: 16. julij 2020


TEHNIČNI PODATKI: 
dim: 210 x 297 x 6 mm;
teža: 293 g; 
obseg: 104 strani

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih