NA PRAGU BESEDILA 4 - POSODOBLJENA IZDAJA

učni komplet

Učbenik Na pragu besedila 4 je sestavljen iz treh poglavij. V prvem poglavju dijaki spoznavajo temeljne akte, ki urejajo področje jezika, in principe delovanja slovenske jezikovne politike. V drugem poglavju dejavno - z opazovanjem, primerjanjem, razčlenjevanjem, iskanjem bistvenih podatkov in/ali podrobnosti ter s povzemanjem - raziskujejo zgodovino slovenskega knjižnega jezika, opredeljujejo pomen in vrednotijo prispevek posameznih jezikoslovcev (in drugih razumnikov) k razvoju slovenskega knjižnega jezika. V tretjem poglavju si z branjem in razčlenjevanjem različnih besedil oblikujejo sistematično predstavo o tem, katere vrste besedil poznamo in kaj je zanje značilno. Podrobneje spoznajo okroglo mizo, znanstveni članek, predavanje, zapisnik, zakon in statut, odločbo in besedilo politične propagande. Učbenik odlikujejo dialoškost, problemskost in konstruktivističen pristop - dijaki snovi ne memorirajo, pač pa gradijo svoje znanje z reševanjem konkretnih problemov. ...

V kompletu Cena Količina
NA PRAGU BESEDILA 4 - POSODOBLJENA IZDAJA

učbenik za slovenščino - jezik v 4. letniku gimnazij in SŠ

9789612711245

18,85 EUR
NA PRAGU BESEDILA 4 - POSODOBLJENA IZDAJA

delovni zvezek z rešitvami za slovenski jezik v 4. letniku gimnazij in SŠ

9789612711252

16,10 EUR
NA PRAGU BESEDILA 4 - POSODOBLJENA IZDAJA

delovni zvezek z rešitvami za slovenski jezik v 4. letniku gimnazij in SŠ (tiskano na FSC papirju)

9789612714024

16,10 EUR

Podrobnosti

Učbenik Na pragu besedila 4 je sestavljen iz treh poglavij. V prvem poglavju dijaki spoznavajo temeljne akte, ki urejajo področje jezika, in principe delovanja slovenske jezikovne politike. V drugem poglavju dejavno - z opazovanjem, primerjanjem, razčlenjevanjem, iskanjem bistvenih podatkov in/ali podrobnosti ter s povzemanjem - raziskujejo zgodovino slovenskega knjižnega jezika, opredeljujejo pomen in vrednotijo prispevek posameznih jezikoslovcev (in drugih razumnikov) k razvoju slovenskega knjižnega jezika. V tretjem poglavju si z branjem in razčlenjevanjem različnih besedil oblikujejo sistematično predstavo o tem, katere vrste besedil poznamo in kaj je zanje značilno. Podrobneje spoznajo okroglo mizo, znanstveni članek, predavanje, zapisnik, zakon in statut, odločbo in besedilo politične propagande.

Učbenik odlikujejo dialoškost, problemskost in konstruktivističen pristop - dijaki snovi ne memorirajo, pač pa gradijo svoje znanje z reševanjem konkretnih problemov. Dopolnjujeta ga delovni zvezek s številnimi nalogami za ponavljanje, utrjevanje in pripravo na maturo, ter DVD z avdio- in videoposnetki, ki pouk popestrijo in ga naredijo nazornejšega.

Gradivo je natisnjeno na ekološkem papirju.


AVTORICE: Martina Križaj Ortar, Marja Bešter Turk, Marija Končina, Mojca Poznanovič in Mojca Bavdek
UREDNICA: Dubravka Berc Prah
Tehnični podatki: Format: 210 x 296 x 6 mm, broširana vezava, 103 strani, barvni tisk. Teža: 280 g.
Datum izida: 20.6. 2011

UDK: 811.163.6(075.3)

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih