Še do brezplačne dostave

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Ta izjava o varstvu osebnih podatkov se nanaša na spletno knjigarno Založbe Rokus Klett. Upravljavec te spletne strani in osebnih podatkov, ki se prek njih obdelujejo, sta Založba Rokus Klett, d. o. o., Stegne 9 b, 1000 Ljubljana, e-pošta: osebni.podatki@rokus-klett.si. Upravljavec varuje zaupnost vaših osebnih podatkov in jih uporabljata izključno za spodaj opisane namene. Vaših podatkov ne bomo uporabljali v druge namene in jih brez vašega izrecnega dovoljenja ne bomo razkrili tretjim osebam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Kontaktni podatki naše pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: osebni.podatki@rokus-klett.si.

I. Katere moje podatke zbirate in zakaj ter kakšna je pravna podlaga za to?

(1) Obisk spletne strani

Kaj in zakaj: Ob vsakem obisku naše spletne strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjujejo dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu). Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP-številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. Upravljavca tako zbranih podatkov ne obdelujeta posebej in jih ne povezujeta z drugimi podatki. Namen teh postopkov je zagotavljati varnost omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Pravna podlaga: Takšna obdelava je nujna za zagotavljanje varnosti omrežja in informacij.

Koliko časa: Podatki se hranijo 30 dni od obiska spletne strani.

(2) Registracija za nakup

Kaj in zakaj: Če boste želeli ustvariti svoj profil v knjigarni in s tem pridobiti vpogled v arhiv vaših nakupov, urejati svoje kontaktne podatke ter se prijaviti na obveščanje o ugodnostih in novih artiklih, boste morali na naših spletnih straneh izpolniti registracijski obrazec. Za registracijo so nujno potrebni naslednji podatki: vaše ime, priimek, e-poštni naslov, naslov, na katerega izstavimo račun, in telefonska številka. Vaše ime, priimek in naslov potrebujemo za izstavitev računa za opravljeno storitev, vaš e-naslov pa za potrditev opravljenega spletnega nakupa. Vašo telefonsko številko potrebujemo, da lahko v primeru težav z naročenim gradivom stopimo v stik z vami.

Vaš e-poštni naslov bomo uporabili tudi za namen pošiljanja obvestil o naših ponudbah, če ne boste ob izpolnjevanju obrazca označili, da tega ne dovolite.

Prav tako bomo za namen obveščanja o ponudbah in dogodkih uporabili vašo telefonsko številko in naslov, če boste označili, da to dovolite.

Pravne podlage:

  • Izvedba pogodbe o nakupu – da lahko izvedemo pogodbo o nakupu, moramo obdelovati podatke, ki so označeni kot obvezni.
  • Zakon – vaš e-poštni naslov lahko uporabimo za namen obveščanja o novostih v skladu z določbami Zakona o elektronskih komunikacijah (drugi odstavek 158. člena ZEKom-1), saj ste kupec naših gradiv, razen če označite, da sporočil ne želite prejemati.
  • Zakon – Zakon o davku na dodano vrednost določa, da moramo kot davčni zavezanec za opravljeno storitev izdati račun, na katerem morata biti zapisana ime in naslov kupca.
  • Privolitev – če ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate s tem, da vašo telefonsko številko in naslov uporabljamo za namen obveščanja o novostih.

 

Koliko časa: Vaše podatke bomo hranili še 2 leti od takrat, ko zahtevate izbris svojega uporabniškega profila zaradi reševanja morebitnih zahtevkov iz naslova stvarnih napak.

(3) Nakup brez registracije

Kaj in zakaj: Če boste želeli opraviti nakup blaga, boste morali v naročilnico vnesti svoje osebne podatke. Za uspešen nakup so nujno potrebni naslednji podatki: vaše ime, priimek, e-poštni naslov, naslov, na katerega izstavimo račun, in telefonska številka. Vaše ime, priimek in naslov potrebujemo za izstavitev računa za opravljeno storitev, vaš e-naslov pa za potrditev opravljenega spletnega nakupa. Vašo telefonsko številko potrebujemo, da lahko v primeru težav z naročenim gradivom stopimo v stik z vami.

Vaš e-poštni naslov bomo uporabili tudi za namen pošiljanja obvestil o naših ponudbah, če ne boste ob izpolnjevanju obrazca označili, da tega ne dovolite.

Prav tako bomo za namen obveščanja o ponudbah in dogodkih uporabili vašo telefonsko številko in naslov, če boste označili, da to dovolite.

Pravne podlage:

  • Izvedba pogodbe o nakupu – da lahko izvedemo pogodbo o nakupu, moramo obdelovati podatke, ki so označeni kot obvezni.
  • Zakon – vaš e-poštni naslov lahko uporabimo za namen obveščanja o novostih v skladu z določbami Zakona o elektronskih komunikacijah (drugi odstavek 158. člena ZEKom-1), saj ste kupec naših gradiv, razen če označite, da sporočil ne želite prejemati.
  • Zakon – Zakon o davku na dodano vrednost določa, da moramo kot davčni zavezanec za opravljeno storitev izdati račun, na katerem morata biti zapisana ime in naslov kupca.
  • Privolitev – če ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate s tem, da vašo telefonsko številko in naslov uporabljamo za namen obveščanja o novostih.

Koliko časa: Vaše podatke bomo hranili še 2 leti od nakupa.

(4) Prijava na e-novice

Kaj in zakaj: Pri naročanju na spletne novice obdelujemo vaš e-poštni naslov (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec, ter datum in čas prijave. Navedene podatke obdelujemo za namen obveščanja o novostih.

Pravna podlaga: Privolitev – ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate s tem, da vaš e-poštni naslov uporabljamo za namen obveščanja o novostih, ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, vam ne bomo pošiljali obvestil na vaš elektronski naslov, niti ga ne bomo shranili ali drugače obdelovali.

Koliko časa: Podatki o vašem e-poštnem naslovu se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo, ali pa tako, da pošljete elektronsko sporočilo na naslov osebni.podatki@rokus-klett.si oz. osebni.podatki@modrijan-izobrazevanje.si.

(5) Obrazec za pogosta vprašanja

Kaj: Ime, priimek, tip uporabnika, e-poštni naslov, šola.

Zakaj: Navedene podatke potrebujemo za namen hitrejšega in učinkovitejšega reševanja vašega vprašanja.

Pravna podlaga: Izvedba pogodbe o zagotavljanju storitve – da lahko izvedemo kupoprodajno pogodbo in odpravimo morebitne napake v zvezi z njo, moramo obdelovati podatke, ki so označeni kot obvezni.

Koliko časa: Vaše podatke bomo hranili še 2 leti po rešitvi vašega zahtevka.

II. Ali bodo moji osebni podatki posredovani tretjim osebam?

Dostop do vaših osebnih podatkov imajo poleg nas le naši pogodbeni obdelovalci, ki za nas zdržujejo naše spletne strani in zagotavljajo njihovo gostovanje.

III. Ali moje osebne podatke prenašate v tretje države ali mednarodnim organizacijam?

Za pošiljanje novic uporabljamo platformo MailChimp, ki jo upravlja ameriško podjetje. Kadar vam bomo na vaš e-naslov posredovali sporočila, se bo izvajal omejen iznos osebnih podatkov (e-poštnih naslovov) v ZDA, in sicer izključno za namen obveščanja po e-pošti.

IV. Ali in kako lahko izvem, katere moje osebne podatke obdelujete?

Na vašo zahtevo vam bomo omogočili dostop do vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, in njihov izpis. Prav tako vam lahko na zahtevo posredujemo informacije o namenu obdelave, vrstah in rokih hrambe zadevnih osebnih podatkov; posredovali vam bomo seznam uporabnikov, ki so jim bili osebni podatki posredovani, z navedbo, kdaj, na kateri podlagi in za kakšen namen.

Poleg tega imate pravico do popravka, izbrisa, omejitve obdelave in prenosljivosti svojih osebnih podatkov ter pravico do ugovora, kadar se vaši podatki obdelujejo zaradi uveljavljanja zakonitega interesa. Vse navedene pravice lahko uveljavljate tako, da svoj zahtevek pošljete na osebni.podatki@rokus-klett.si ali osebni.podatki@modrijan-izobrazevanje.si ali nam pišete na Založba Rokus Klett, d. o. o., OSEBNI PODATKI, Stegne 9 b, 1000 Ljubljana oz. Modrijan izobraževanje, d. o. o., OSEBNI PODATKI, Stegne 9 b, 1000 Ljubljana. Če menite, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve veljavne zakonodaje, lahko podate pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

© Knjigarna.com. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani Knjigarna.com poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Knjigarna.com
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.