Pogosta vprašanja

 

Kako opraviti nakup

Nakup lahko opravite kot registriran ali neregistriran uporabnik. Registrirani uporabniki imajo vpogled v arhiv nakupov, urejajo svoje kontaktne podatke in se prijavijo na obveščanje o ugodnostih in novih artiklih v spletni trgovini Knjigarna.com.

Pregled košarice

V vsakem trenutku lahko s klikom na gumb KOŠARICA preverite vsebino košarice. Znotraj košarice lahko brišete artikle in spreminjate količine.

Nakup s prijavo v sistem

Če za prijavo še nimate uporabniškega imena in gesla se lahko prijavite na strani za registracijo. Po izvedeni izbiri artiklov, kliknete na gumb NA BLAGAJNO, ki se nahaja v sklopu košarice. Nato se v primeru, da se še niste prijavili v sistem, odpre obrazec za prijavo. Izpolnite zahtevane podatke in obkljukate Ustvari račun. Na desni strani obrazca pa dokončate postopek za potrditev naročila: izberete način plačila in način dostave. Po oddaji naročila boste na vaš e-naslov prejeli potrdilo o naročilu. 

Nakup brez prijave v sistem

Po izvedeni izbiri artiklov, kliknete na gumb NA BLAGAJNO, ki se nahaja v sklopu košarice. Izpolnite zahtevane kontaktne podatke in pustite polje Ustvari račun prazno. Na desni strani obrazca pa dokončate postopek za potrditev naročila: izberete način plačila in način dostave. Po oddaji naročila boste na vaš e-naslov prejeli potrdilo o naročilu. 

 

Dostava blaga

Fizične in pravne osebe (razen knjigarn)

Vrednost naročila               Dostava v Sloveniji*                      
nad 40 EUR brezplačno
do 40 EUR 3,50 EUR

 

* V primeru plačila po povzetju vam Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo posebne položnice (kot bi jo plačali pri bančnem okencu). Ta znesek trenutno znaša 1,05 EUR.

Za dostavo v tujino, nam pišite na narocila@rokus-klett.si

Čas in dnevi dostave

Dostava se opravi s paketno dostavo na naslov naročnika. Naročeno blago bo dostavljeno v najkrajšem možnem času, predvidoma v štirih delovnih dneh. V primeru plačila po predračunu bo blago dostavljeno v petih dneh po plačilu predračuna. Če katerega od naročenih artiklov ni na zalogi, bo pošiljka odpremljena v najkrajšem možnem času, to je tisti dan, ko bodo artikli na zalogi.

 

Način plačila

V spletni trgovini Knjigarna.com je mogoče plačati:

  • po povzetju,
  • po predračunu (prejmete ga po e-pošti),
  • s plačilno kartico (Visa, Visa Electron in MasterCard).

Pogodba na daljavo je sestavljena v slovenskem jeziku in je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta ter je tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu. Pogodba oz. račun je v fizični obliki shranjen na sedežu podjetja in ga kupec lahko kadarkoli na pisno zahteva.

 

Vračilo blaga / Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe.
Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko kupec pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto kupca tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi kupec.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Založba Rokus Klett, d. o. o. o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe. V ta namen lahko kupec neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec. Odstop od pogodbe sporoči:

  • na e-naslov reklamacije@rokus-klett.si,
  • po faksu 01 513 46 79,
  • na naslov Založba Rokus Klett, d. o. o., Stegne 9 b, 1000 Ljubljana.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe
Če kupec odstopi od te pogodbe, mu Založba Rokus Klett, d. o. o. brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani prodajalca). Tako povračilo Založba Rokus Klett, d. o. o. izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila kupec ne nosi nikakršnih stroškov. Založba Rokus Klett, d. o .o. lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Kupec blago vrne na naslov Skladišče Založbe Rokus Klett, d. o. o., Tržaška cesta 40, 1000 Ljubljana brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če kupec blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.

Neposredne stroške vračila blaga nosi kupec.

Kupec odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

 

Vračilo blaga / Uveljavljanje pravic iz naslova stvarne napake 

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec obvestiti ponudnika najkasneje v štirinajstih dneh od prejetja blaga.

Obvestilo o odstopu mora potrošnik podati z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Potrošnik mora izjavo podati pisno, in sicer po faksu na št. 01/513-46-79 ali na naslov Založba Rokus Klett, d. o. o., Stegne 9 b, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti na naslov knjigarna@rokus-klett.si blago pa mora vrniti v nadaljnjih petnajstih dneh. V tem primeru kupec sam poravna stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla (tudi v primeru, če blaga zaradi njegove narave ni mogoče vrniti po pošti). V primeru odstopa od pogodbe Založba Rokus Klett, d. o. o nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

 

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Založba Rokus Klett, d. o. o. 
Stegne 9 b, 1000 Ljubljana 
Brezplačna telefonska številka: 080 19 22 
E-naslov: knjigarna@rokus-klett.si

Dosegljivi smo od ponedeljka do petka od 7.30 do 15.00.

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih