POTICE IZ SLOVENIJE

Več ogledov

POTICE IZ SLOVENIJE

nova, priročnejša izdaja o poticah

Knjiga je nova, priročnejša izdaja leta 2013 izdane monografije z istim naslovom, ki je leta 2014 prejela prestižno mednarodno priznanje združenja Gourmand International za najboljšo kulinarično knjigo iz vzhodne Evrope. V njej je vse, kar morate vedeti, preden spečete najboljšo potico - in se za vedno zaljubite v enega njenih okusov. Avtor, etnolog prof. dr. Janez Bogataj, jo je napisal kot slavospev potici. Skrbno je »zamesil« vse sestavine in predstavil pot potice od ...

Dobavljivost: Ni na zalogi

EAN: 9789612716097

19,90 EUR

Podrobnosti

Knjiga je nova, priročnejša izdaja leta 2013 izdane monografije z istim naslovom, ki je leta 2014 prejela prestižno mednarodno priznanje združenja Gourmand International za najboljšo kulinarično knjigo iz vzhodne Evrope. V njej je vse, kar morate vedeti, preden spečete najboljšo potico - in se za vedno zaljubite v enega njenih okusov.

Avtor, etnolog prof. dr. Janez Bogataj, jo je napisal kot slavospev potici. Skrbno je »zamesil« vse sestavine in predstavil pot potice od prvih zapisov do danes. V njej ponuja kar 28 natančnih receptov za pripravo sladkih in 12 receptov za pripravo slanih potic. Vse recepte spremljajo vrhunske fotografije in oblikovanje, kakršne si zasluži najbolj znana in priljubljena slovenska sladica.

V nasvetih za pripravo in vzhajanje testa, pripravo nadeva in peko potic boste spoznali vse skrivnosti za izdelavo odlične potice. Prav takšne, kakršne se s slastjo spominjate iz svoje mladosti - in začutite njen vonj in okus, ko zaprete oči.

Potice so bile in so še vedno pomembna sestavina narodne identifikacije (poleg kranjske klobase, nageljna, narodno-zabavne glasbe itn.). Tako smo leta 2006 v Sloveniji dobili Strategijo gastronomije. In v samem vrhu gastronomske piramide Slovenije je - kot najbolj razpoznavno slovenska - pehtranova potica, saj smo med redkimi okolji v Evropi in svetu, kjer se pehtran uporablja tudi v najrazličnejših sladkih jedeh.

Bogastvo različnosti potic je tolikšno, da avtor v knjigi določi oz. predlaga za vsak mesec in za vsak praznik v letu značilno potico.

Iz vsebine:

O izvoru in razvoju potice

Opotičeno leto Slovenije

Opotičeni prazniki Slovenije

28 receptov za sladke potice in 12 receptov za slane potice


128 strani I 40 receptov I trda vezava I format 18 x 22 cm

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih