RADOVEDNIH PET 5

samostojni delovni zvezek za slovenščino - jezik v 5. razredu

Gradivo je na voljo tudi z EAN kodo 9789612716806.

Samostojni delovni zvezek za slovenščino je zasnovan s posebno mislijo na učenčevo dejavnost pri pouku. V njem so motivacijske naloge, razlage snovi oz. definicije obravnavanih pojmov, neumetnostna besedila, naloge za razumevanje prebranega, naloge za utrjevanje in ponavljanje ter za učenčevo spremljanje lastnega učenja. Učenci v njem najdejo vrsto izzivov, ki jim omogočajo, da se učijo, učitelj pa vse, kar potrebuje, da lahko usmerja učenčev proces učenja. Gradivo učencem ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 3831075927339

16,00 EUR

Podrobnosti

Samostojni delovni zvezek za slovenščino je zasnovan s posebno mislijo na učenčevo dejavnost pri pouku. V njem so motivacijske naloge, razlage snovi oz. definicije obravnavanih pojmov, neumetnostna besedila, naloge za razumevanje prebranega, naloge za utrjevanje in ponavljanje ter za učenčevo spremljanje lastnega učenja. Učenci v njem najdejo vrsto izzivov, ki jim omogočajo, da se učijo, učitelj pa vse, kar potrebuje, da lahko usmerja učenčev proces učenja.

Gradivo učencem omogoča razvijanje zmožnosti, potrebnih za uspešno učenje - od strategij oblikovanja zapiskov v zvezku do strategij branja, povzemanja, določanja ključnih besed in iskanja bistvenih podatkov ter tvorjenja novih besedil. Učencem omogoča tudi izgradnjo jezikovnega znanja - učenci jezikovne pojave slovenskega jezika opazujejo, primerjajo, preizkušajo v praksi, premišljujejo o njihovem učinkovanju in skozi reševanje konkretnih jezikovnih problemov spoznavajo temeljna pravila slovenskega knjižnega jezika ter napredujejo v branju, poslušanju, gledanju, pisanju, govorjenju in pogovarjanju.

Razporeditev snovi (zaporedje poglavij in število učnih ur, namenjenih njihovi obravnavi) ter izbira tem oz. vsebin omogočata medpredmetne povezave še zlasti z družbo, naravoslovjem in matematiko, te pa pomenijo prihranek časa in bolj poglobljeno razumevanje obravnavane snovi, kar je eden od osrednjih ciljev vsakega učenja.

Tudi v digitalni obliki!
Na www.radovednih-pet.si najdete bogato interaktivno gradivo za slovenščino, ki je na voljo v dveh oblikah - osnovni in napredni. Obe obliki sta vsebinsko skladni s tiskano različico.


 

AVTORJI:
Dragica Kapko, Saša Čadež, Aleksandra Grabner Jonke

TEHNIČNI PODATKI:
dimenzije: 210 x 297 x 17 mm;
teža: 1.del 403 g, 2.del 402 g;
število strani: 1.del: 143, 2.del: 128;
vezava: šivano in broširano.

UDK: 811.163.6(075.2)(076)
DATUM IZIDA: 6.7.2015

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih