ROVAŠ 2

Več ogledov

ROVAŠ 2

matematika za 2. letnik strokovnega izobraževanja

Drugi od učbenikov za matematiko v srednjih strokovnih šolah založbe Modrijan izobraževanje se je iz dolgega imena Od piramid do kaosa preimenoval v Rovaš 2. Sprememba pa ni le v imenu, ampak tudi v vsebini učbenika. Ta sledi novemu učnemu načrtu, ki poleg rednega šolskega dela vključuje tudi samostojno delo dijakinj in dijakov. Zato so posameznim poglavjem dodane naloge, t. i. orehi, ki zahtevajo bolj poglobljen premislek in razumevanje ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789617053487

17,50 EUR

Podrobnosti

Drugi od učbenikov za matematiko v srednjih strokovnih šolah založbe Modrijan izobraževanje se je iz dolgega imena Od piramid do kaosa preimenoval v Rovaš 2. Sprememba pa ni le v imenu, ampak tudi v vsebini učbenika. Ta sledi novemu učnemu načrtu, ki poleg rednega šolskega dela vključuje tudi samostojno delo dijakinj in dijakov. Zato so posameznim poglavjem dodane naloge, t. i. orehi, ki zahtevajo bolj poglobljen premislek in razumevanje ter bodo v izziv bolj vedoželjnim dijakinjam in dijakom.

Veliko je novih nalog, ki kažejo povezavo matematike s tehniko in vsakdanjim življenjem. Kjer je to mogoče (predvsem pri geometriji in funkcijah), so dodane naloge za uporabo IKT (npr. GeoGebra, Graph).

Učbenik je zasnovan tako, da so posamezne rubrike (razlaga, zgledi, naloge, zanimivosti) jasno označene. Tako tudi struktura učbenika in njegovo oblikovanje pripomoreta k lažjemu učenju. Poglavja se med seboj barvno razlikujejo, vsako se začne z motivacijskim zgodovinskim uvodom in se konča s kratkim povzetkom pomembnih trditev in formul. Naloge so številčene od 1 do 961, kar omogoča lažje iskanje rešitev, ki so na koncu knjige.

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih