MOJSTROVINE S KRANJSKO KLOBASO IZ SLOVENIJE

Slovenska izdaja, razkošna vezava

Monografija je prejemnica nagrade za Najlepšo slovensko knjigo 2011 in mednarodne nagrade Gourmand 2012 v kategoriji kuharskih knjig, ki se osredotočajo na eno sestavino (Best Single Subject). Na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2015 je združenje Gourmand monografiji podelilo še eno nagrado; prvo nagrado gourmand best of the best (1995-2014) v kategoriji kuharskih knjig z eno sestavino (Single Subject), za najboljšo kuharsko knjigo o jedeh iz mesa. Nešteto je ...

Dobavljivost: na zalogi

EAN: 9789612711924

59,00 EUR

Podrobnosti

Monografija je prejemnica nagrade za Najlepšo slovensko knjigo 2011 in mednarodne nagrade Gourmand 2012 v kategoriji kuharskih knjig, ki se osredotočajo na eno sestavino (Best Single Subject).

Na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2015 je združenje Gourmand monografiji podelilo še eno nagrado; prvo nagrado gourmand best of the best (1995-2014) v kategoriji kuharskih knjig z eno sestavino (Single Subject), za najboljšo kuharsko knjigo o jedeh iz mesa.

Nešteto je receptov, mesnic in delikates, prireditev, na katerih strežejo kranjske klobase, tekmovanj in ocenjevanj, ki na različne načine prikazujejo kranjsko klobaso. A njene korenine, rojstvo, odraščanje, padec in ponovni vzpon - skratka njeno pot -, poznajo le redki.

Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije so delo mednarodno uveljavljene in večkrat nagrajene avtorske ekipe, ki jo sestavljajo: prof. dr. Janez Bogataj, Žare Kerin in Janez Pukšič.

Paleto ustvarjalnih kulinaričnih mostrovin so pripravili slovenski kuharski mojstri in mojstrice v izbranih 16 gostinskih hišah. »Kranjska klobasa - zašpiljeno dobra od 1896« je bila izhodišče za pripravo 46 izvirnih receptov s fotografijami; 17 hladnih in toplih predjedi, 17 glavnih jedi in 12 sladic.

Iz vsebine:
  • Uvodni ugrizi ali prve ne pozabiš nikoli!
  • »Predzgodovina« kranjske klobase
  • Rojstvo kranjske klobase v drugi polovici 19. stoletja in njeno odraščanje do začetka 20. stoletja
  • Sloves kranjske klobase v prvi polovici 20. stoletja
  • Obdobje razvrednotenja in ponovno rojstvo na vstopu v 21. stoletje
  • Svetovna in vesoljska klobasa iz Slovenije
  • S kranjsko klobaso po Sloveniji - Certificirani izdelovalci zaščitenih kranjskih klobas in gostinske hiše, kjer pripravljajo jedi tudi s kranjsko klobaso

176 strani, 46 receptov, več kot 100 fotografij
Format: 23 x 31 cm, trda vezava, ščitni ovitek

AKCIJA

Ta stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih