Še 0.0 do brezplačne dostave

Prva stran - Vse izdaje - Osnovna šola - 4. razred
-0%

Planet Radovednih pet 4

9789612921804 Planet Radovednih pet 9789612921804 921804 9789612921804
Bar koda: 9789612921804
Planet Radovednih pet 4
InStock
Na zalogi ( > 50 )
12,30 €
-0%
12,30 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

samostojni delovni zvezek za naravoslovje in tehniko v 4. razredu

PODROBNEJŠI OPIS

  • Učni cilji na začetku vsakega poglavja
  • Preverjanje znanja na koncu vsakega poglavja
  • Formativno spremljanje
  • Miselni vzorci za lažje ponavljanje učne snovi
  • Poenostavljena besedila, prečiščena vsebina

V samostojnem delovnem zvezku za naravoslovje in tehniko se učenci najprej srečajo z vsebinami o človeku in človeškem telesu. Sledi obravnava fizikalnih in kemijskih vsebin, ki vključujejo izbrane dejavnosti, pogosto pa so dodane tudi prave naravoslovne eksperimentalne naloge in predlogi za samostojno odkrivanje novega znanja. Pomembne so tudi vsebine tehnike, pri katerih učenci spoznavajo modeliranje in imajo možnost uriti svoje ročne spretnosti. Obravnava okolja in okoljskih dejavnosti je povezana z obravnavo človeka in njegovega delovanja. V zadnjih dveh poglavjih so znotraj okolja obravnavane tudi različne skupine organizmov, njihova značilna telesna zgradba in pomen v okolju.

Ob dejavnostih in poskusih so v samostojnem delovnem zvezku tudi vprašanja za ponavljanje in zabavne naloge, ki od učenca zahtevajo ustvarjalnost pri učenju in ga spodbujajo k samostojnemu raziskovanju naravoslovnih vsebin.

Vsebine so zasnovane tako, da omogočajo medpredmetno povezovanje poglavij znotraj predmeta in hkrati z izbranimi vsebinami različnih predmetov v 4. razredu. To omogoča razvijanje motivacije za razumevanje in reševanje problemov ter dosego pomembnega cilja – kako učence naučiti razmišljati in razumeti posamezno predmetno vsebino. 

Naravoslovne vsebine so v osnovi neločljivo povezane z vsebinami pri predmetu družba. Prav tako se odlično povezujeta matematika in slovenski jezik, predlagane pa so tudi povezave z glasbeno in likovno umetnostjo.AVTORICE: Polona Mežnar, Mateja Slevec in Asja Štucin
LETO IZDAJE: 2022

SPECIFIKACIJE

Razred 4. razred
Založba Založba Rokus Klett
Predmet Naravoslovje in tehnika
Tip gradiva Delovni zvezki
Tip izdaje Tiskano
Ciljna skupina Otroci

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0