Še 0.0 do brezplačne dostave

Prva stran - Vse izdaje - Osnovna šola
-0%

Sistem živih bitij

9789617070781 70781 9789617070781
Bar koda: 9789617070781
Sistem živih bitij
InStock
Na zalogi ( > 50 )
4,50 €
-0%
4,50 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

preglednica za naravoslovje in biologijo v osnovni šoli

PODROBNEJŠI OPIS

Prenovljena preglednica je praktičen pripomoček pri poučevanju vsebin raznolikosti živih bitij pri predmetih naravoslovje in biologija v osnovni šoli. Gradivo je zasnovano tako, da učenci pridobijo predstavo o razsežnosti raznolikosti živih bitij, hkrati pa jih sistematično vodi skozi njihov razvoj in predstavlja nekaj najznačilnejših predstavnikov posamezne sistematske skupine.

Zaradi novejših spoznanj molekularne in evolucijske biologije organizme dandanes razvrščamo v tri domene: BAKTERIJE, ARHEJE in EVKARIONTE. Domena EVKARIONTI vključuje štiri kraljestva, in sicer: protoktisti, rastline, glive in živali. Arheje, ki smo jih nekoč šteli med bakterije, danes razvrščamo v samostojno domeno, saj na temelju molekularnih raziskav znanstveniki ugotavljajo, da so arheje sorodstveno bližje evkariontom kot bakterijam. Prav tako so novost v sistemu protoktisti. Protoktisti so tisti evkarionti, ki niso uvrščeni niti med rastline, niti med glive, niti med živali, in vključujejo enoceličarje (na primer praživali, enocelične alge) in njim sorodne preproste mnogocelične organizme brez razvitih tkiv (na primer mnogocelične alge). V sodobni klasifikaciji je neustrezna tudi delitev na nečlenarje, maločlenarje in mnogočlenarje. Živali, ki smo jih predhodno razvrščali v omenjene skupine, v prenovljeni preglednici obravnavamo kot samostojna debla.

Da bi bil sistem preglednejši, smo povečali format preglednice, posodobili oblikovanje in uporabili večje slike. Preglednica je plastificirana in se po sredini prepogne, tako da jo bodo učenci lahko pospravili v mapo ali zataknili za ovitek zvezka.

  • format: 398 x 288, zložena 199 x 288
  • strani: 4
  • vezava: list

SPECIFIKACIJE

Založba Modrijan izobraževanje
Predmet Naravoslovje
Tip gradiva Dodatna učna gradiva
Tip izdaje Tiskano
Razred 6. razred, 7. razred, 8. razred

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0