Še 0.0 do brezplačne dostave

Prva stran - Vse izdaje - Srednja šola
-0%

Evropa

9789617121186 9789617121186 121186 9789617121186
Bar koda: 9789617121186
Evropa
InStock
Na zalogi ( > 50 )
22,00 €
-0%
22,00 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

učbenik za geografijo v 2. in 3. letniku gimnazij

PODROBNEJŠI OPIS

Gimnazijski učbenik Evropa je prvič izšel leta 2006. Toda v skoraj desetih letih, ki so minila od prve izdaje, so se v Evropi zgodile številne tako rekoč »tektonske« gospodarske in družbene spremembe. Ena najočitnejših je izbruh globalne finančne krize leta 2008, ki je v temelju pretresel celotno gospodarsko in družbeno dogajanje na stari celini.
Učni načrt za geografijo terja aktualizacijo vseh poglavitnih geografskih procesov, in to je bila glavna naloga avtorjev prenovljenega učbenika Evropa. Kot neobvezne oz. izbirne vsebine so avtorji dodali tudi obravnavo drugih aktualnih geografskih problemov, s katerimi se sooča stara celina: vojna v Ukrajini, škotski in katalonski referendum o neodvisnosti, grška finančna kriza, ilegalne imigracije idr. Skozi skoraj vsa poglavja prenovljenega učbenika pa se kot »rdeča nit« vlečejo učinki globalne finančne krize.
Učbenik je zasnovan po kombiniranem regionalnem pristopu, tako da splošnogeografskemu uvodu v Evropo sledi obravnava posameznih geografskih enot. Vsaka izmed njih se začne z uvodnim besedilom, nadaljuje pa z obravnavo enega ali več osrednjih geografskih problemov, značilnih za posamezne države. Pred obravnavo posamezne države oz. njenih osrednjih problemov je na kratko predstavljen tudi njen »geografski okvir« in ta omogoča, da lahko dijaki vse obravnavane probleme postavijo v konkreten prostor in čas. Čeprav je ta edinstveni didaktični pristop dijakom pa tudi učiteljem najbližji, ga v točno takšni obliki ne najdemo v nobenem drugem geografskem učbeniku v Evropi.
Prenovljeni učbenik prinaša več kot sto aktualiziranih ali čisto na novo narisanih grafov in kart, novih je tudi več kot sto fotografij, kljub temu pa se njegov obseg ni ne povečal ne zmanjšal.

  • avtorji: Jurij Senegačnik, Mirko Pak, Igor Lipovšek
  • ilustracije: Gregor Markelj
  • fotografije: Jurij Senegačnik, Andreja Senegačnik, Viljem Podgoršek idr.
  • strani: 168
  • vezava: mehka

SPECIFIKACIJE

Založba Modrijan izobraževanje
Predmet Geografija
Tip gradiva Učbeniki
Tip izdaje Tiskano
Razred 1.–5. letnik

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0