Še 0.0 do brezplačne dostave

Prva stran - Vse izdaje - Srednja šola
-0%

Govorica jezika 4

9789612414641 9789612414641 414641 9789612414641
Bar koda: 9789612414641
Govorica jezika 4
InStock
Na zalogi ( > 50 )
15,20 €
-0%
15,20 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

učbenik za slovenščino v 4. letniku gimnazij in srednjih strokovnih šol

PODROBNEJŠI OPIS

Učbeniški komplet Govorica jezika 4 je odlično nadomestilo dosedanjih jezikovnih priročnikov za maturo, saj premišljeno povzema in nadgrajuje snov prejšnjih treh letnikov, obsega izčrpne preglednice celotne srednješolske učne snovi, naloge za sistematično preverjanje znanja iz posameznih učnih sklopov in celovite razčlembe izhodiščnih besedil z rešitvami. Posebne oznake dijake opozarjajo na obravnavano snov v prejšnjih učbenikih in na povezavo s književnostjo ali drugimi predmeti. Učbeniški komplet priporočamo tudi dijakom nižjih letnikov za ponavljanje in utrjevanje znanja ter vsem, ki obiskujejo maturitetni tečaj, zelo uporaben pa bo tudi pri reševanju jezikovnih zadreg, s katerimi se utegnejo srečati pozneje v življenju.

Učbenik odlikujejo sistematičnost in preglednost, premišljen izbor izhodiščnih besedil ter izviren pristop pri obravnavi učne snovi. Obsega tri temeljna poglavja: Zgodovina slovenskega jezika, Slovenščina danes in Vrste besedil.

Poglavja iz zgodovine slovenskega jezika prikazujejo rdečo nit razvoja slovenščine ter njene vloge in področja rabe v različnih obdobjih. Razlaga, ki upošteva najnovejša dognanja stroke, je izčrpna, a kljub temu razbremenjena podatkov. Na koncu poglavij je dodan časovni trak najpomembnejših del za zgodovino slovenskega jezika.

Poglavja iz sodobne sociolingvistike dijake vzpodbujajo k razmisleku o današnjih vlogah slovenščine in njenih govorcih, o slovenskih zamejcih, zdomcih in izseljencih ter o pomenu jezikovne kulture in jezikovne politike za obstoj in razvoj slovenščine.

Poglavja iz besediloslovja dijake vodijo prek vrst besedil od prvega do četrtega letnika, zahtevajo sintezo in poglobitev znanja, kritično sprejemanje in vrednotenje skrbno izbranih aktualnih besedil ter samostojno tvorjenje raznovrstnih besedil.
Vsi učbeniški kompleti Govorica jezika so namenjeni učenju slovenščine v gimnazijah in srednjih strokovnih šolah, učbeniki pa so pri Strokovnem svetu RS za splošno izobraževanje potrjeni po novem učnem načrtu.

  • avtorja: Karla Zajc Berzelak, Kozma Ahačič
  • naslovnica: Gorazd Rogelj
  • strani: 200
  • vezava: mehka

SPECIFIKACIJE

Založba Modrijan izobraževanje
Predmet Slovenščina
Tip gradiva Učbeniki
Tip izdaje Tiskano
Razred 1.–5. letnik

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0