Še 0.0 do brezplačne dostave

Prva stran - Vse izdaje - Tuji jeziki
-0%

Minimus

9789612416171 9789612416171 416171 9789612416171
Bar koda: 9789612416171
Minimus
InStock
Na zalogi ( > 50 )
16,90 €
-0%
16,90 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 1000.

učbenik za latinščino v 6. razredu

PODROBNEJŠI OPIS

Učbenik za začetno učenje latinščine Minimus je za slovenski učbeniški trg velika novost. Prvič je na voljo priročnik za učenje latinščine, napisan posebej za mlajše učence, česar se bodo nedvomno razveselili tudi starši, ki se zavedajo številnih prednosti klasične omike za svoje otroke.
Učbenik Minimus ni delo domačih avtorjev, temveč smo na pobudo učiteljev latinščine na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja v naš prostor »presadili« enega izmed najbolj priljubljenih učbenikov latinščine na angleškem govornem področju. Minimus, prikupni mišek iz Vindolande, je v svet latinščine in rimske kulture popeljal že na stotisoče otrok, zato ne dvomimo, da se bo prikupil tudi našim otrokom.
Miška in člane njegove družine smo iz britanskega mesteca preselili v Emono in temu prilagodili celotno vsebino učbenika. Učbenik je razdeljen na dvanajst enot, vsaka se začne s prizorom iz vsakdanjega življenja rimske družine, ki jo poleg očeta, matere in dveh otrok sestavljajo tudi sužnji. In seveda – domača ljubljenka muca Bajsa, ki povzroča Mišku nemalo skrbi. Otroci bodo spoznavali, kakšno je bilo življenje v rimski dobi, kaj so jedli stari Rimljani, kako so skrbeli za čistočo in zdravje, kako so se zabavali, kakšen je bil pouk, kako so se soočili z boleznijo, smrtjo in vojno ..., ob tem pa se kot za šalo učili latinskih besed in se seznanjali z latinsko slovnico. Učbenik prinaša tudi številne druge vsebine: o grških bogovih in junakih, o arheoloških najdbah in muzejih, o rimski zgodovini, umetnosti in književnosti.

  • avtorica: Barbara Bell
  • prevod in priredba: Uroš Martinčič
  • ilustracije: Helen Forte
  • strani: 80
  • vezava: mehka

SPECIFIKACIJE

Založba Modrijan izobraževanje
Predmet Latinščina
Tip gradiva Učbeniki
Tip izdaje Tiskano
Razred 6. razred
Ciljna skupina Najstniki

Velikost pisave

Reset Zoom
Ali uporabite funkcijo brskalnika:
Ctrl + + / Ctrl + - / Ctrl + 0